Lista sprzętu:
- gramofony - Reloop RP 6000 mk6 czarny
- mikser - Ecler NUO 2
- słuchawki - Denon DN HP1000
- systemy - Ortofon Concorde Pro
Granie na tym gramofonie dla mnie to prawdziwa przyjemność. Nie mam go zbyt długo oraz nie mam z nim jak narazie żadnych problemów. Dużą zaletą tego decka jest regulacja siły ciągu silnika w zakresie od 2.5 do 4.5kg/cm. Reloop RP 6000 mk6 może przyciągnąć każdego swoim designem - stało sie tak samo ze mną. Ma on bardzo stabilną oraz masywną obudowę. Pitch w zakresie 10%, 20% i 50% - chociaż z tego ostatniego jeszcze nie korzystałem. Jedną rzeczą w tym gramku co mmnie wkurza jest ramię - według mnie bardzo chwiejne.
Mikser:
Jeśli chodzi o NUO2 to można powiedzieć że o nim już wszystko na tym forum powiedziano. Jest napisana nawet recka jakby ktoś jeszcze nie wiedział. Posiadam go od prawie 2 miesięcy. Kiedy rozpakowałem tą maszynkę to powiem szczerze, że byłem mile zaskoczony, ponieważ na fotkach nie wyglądał on bardzo ładnie, ale na żywo to co innego. Dla jednych to plus, dla drugich minus - duże pokrętła - ja należę do tych pierwszych. Eq wycina do zera, kille na każdy kanał, pętla efektowa - ale ja nie mam efektora. W porównaniu z jedynym mikserem jaki jeszcze miałem czyli dxm06, z nuo2 wydobywa się o wiele lepszy dźwięk. Na dzień dzisiejszy nie mam nic do zarzucenia temu mikserowi.
Słuchawki:
Muszę się przyznać bez bicia, że to co mnie przyciągneło do tych słuchawek to był wygląd - według mnie najładniejsze słuchawki. Jeśli chodzi o dźwięk: przyjemny z dużą dozą basu (dla niektórych to jest minus), muszę powiedzieć, że wyczytałem na tym forum iż denony nie charczą nawet jeśli podglośmimy na maksa - niestety to nie jest prawda, chociaż dla mnie to nie ma większego znaczenia, ponieważ nie muszą mieć je tak bardzo głośno ustawione. Niewątpliwie są to słuchawki bardzo ciężkie, ale można się do tego przyzwyczaić. Denony jak dla mnie są bardzo wygodne, chociaż wiem, że znajdą się osoby co napiszą coś zupełnie innego innego. Ja jestem z nich bardzo zadowolony i to jest dla mnie najważniejsze. Aha i jeszcze jedno dobrze tłumią.
Systemy:
Hmmm.... nie wiem co napisać o nich, szukałem dobrych i niedrogich systemów postawiłem na cc pro, dobrze trzymają ścieżki, do dźwięku też nie mam żadnych zastrzeżen. Rewelacyjny produkt do domu.
Opis sprzetu:
Hmmm... według mnie setup bez żadnych bajerów ale za to trwały i mam nadzieję, że na długie lata.
Wady i zalety:
- minusy:
- chwiejne ramię
- Mikser:
- plusy:
- duże pokrętła
- bardzo dobry dźwięk
- dobre wycinanie tonów
- fajny wygląd
- minusy:
- narazie niestwierdzono
- Słuchawki:
- plusy:
- dobry dźwięk
- super design
- dobre tłumienie
- minusy:
- ciężkie
- Systemy:
- plusy:
- dobry dźwięk
- dobre trzymanie ścieżki
- idealny produkt do domowego setupu
- minusy:
- narazie niestwierdzono
9/10
Słowo końcowe:
Kupując ten sprzęt kierowałem się tym żeby za pieniądze, które wydam dostać niezawodny i bardzo dobry sprzęt. Jak narazie jestem z niego na maksa zadowolony - zobaczymy jak będzie po roku. Polecam każdemu taki setup. Chciałem też podziękować osobą z tego forum ponieważ to dzięki waszym postom kupiłem sprzęt, który jest najlepszym wyborem jakiego mogłem dokonać.