Jump to content


Photo
* * * * * 2 Głosów

Adrian4U - Update 2011.11.01


71 replies to this topic

#31 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 12 April 2010 - 13:18

wrzucaj na serwer i dawaj link :)

A co do BCR - tu znajdziesz sporo pzydatnych rzeczy
http://shoshin.110mb...r2000/index.htm

ciekawostka - luknij do końca
http://www.gearslutz...-bcr-2000s.html

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


Mr Add
  • Mr Ad

#32 Carl Rag

Carl Rag
  • Forumowicz
  • 1,227 Postów:
  • Gender:Male

Posted 12 April 2010 - 13:41

ciekawostka - luknij do końca
http://www.gearslutz...-bcr-2000s.html

dobre, fajna obudowe koles zrobil do bcr i bcf, wyglada jakby byla fabryczna Posted Image

Ciekawe ile tutaj sie ktos musial nameczyc zeby wszystko pod siebie ustawic:


A co do BCR - tu znajdziesz sporo pzydatnych rzeczy
http://shoshin.110mb...r2000/index.htm

Wlasnie do presetow z tej stronki chcialem Ci dac linka :D
http://lesitedeburni...presets-en.html
Tutaj sa jeszcze presety, fajna paczka z live mackie 2 jest na tej stronce - mappingi, template do wydrukowania i instrukcja - wlasnie to po przyjsciu beha wrzuce na poczatku, w zasadzie wszystko czego potrzebuje

Ten post był edytowany przez CarlRag: 12 April 2010 - 13:46


#33 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 12 April 2010 - 15:42

luknij lepiej na to:



i na to
Posted Image

Bodzio - chodziło mi o izolatory pod kolumny Primacoustic Recoil Stabilizer RX7

Niestety w sklepie rock'n'roll skończyła się na nie promocja, terz kosztują 378pln/szt - ale spokojnie można takie machnąć samemu.

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#34 jaczylibodzio

jaczylibodzio

    Addicted to house...

  • Forumowicz
  • 6,116 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Podkarpacie / Humniska

Posted 12 April 2010 - 15:47

Bodzio - chodziło mi o izolatory pod kolumny Primacoustic Recoil Stabilizer RX7

A to inaczej gadasz już :)
Wóda, dziwki, koks i zapiekanki...
Posted Image

#35 hansollo

hansollo
  • Forumowicz
  • 230 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:wwo/3city/pomorskie

Posted 12 April 2010 - 15:59

chcialbym chociaz polowe z tego :D robi wrazenie

#36 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 12 April 2010 - 17:23

niestety wrażenie psuje komp...

właśnie próbowałem nagrywać audio w Sonarze - szlag mnie trafił, bo nagrywa sę jakieś "pykanie" - muszę sprawdzić czy to przypadkiem nie wina jakiegoś przebicia między kompem, interfejsem a kontrolerami, bo jest to szybkie i regularne pykanie - wygląda to na kontrolkach jakby program puszczał sygnał synchronizacji do Behów (są ustawione w Sonarze jako kontrolery Mackie)...
szlag szlag szlag....
Jeszcze mnie czeka kombinowanie z podłączaniem sprzętu na różnych kontaktach (na 2 różnych fazach)....

O dziwo nic takiego nie występuje w Abletonie, mimo że też Behy pracują w trybie Mackie...

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#37 FluffyBunny

FluffyBunny
  • Forumowicz
  • 346 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warsaw,Poland

Posted 26 May 2010 - 11:59

O dziwo nic takiego nie występuje w Abletonie, mimo że też Behy pracują w trybie Mackie...

ja w ogóle jestem w szoku że cały czas męczysz tego sonara. z Twoim zapleczem, wiedzą i kombinatoryką, ja Cie widze przy mac'u na Logicu. Nie niee dbzie pykać srykać i sie psuć:)

#38 wonsz

wonsz
  • Forumowicz
  • 365 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Chełm
  • Interests:scratching

Posted 26 May 2010 - 20:18

nie źle to wszystko wygląda szkoda że to poza moim zasięgiem, jak to wszystko uruchomisz na raz to pewnie światło przygasa w okolicy hehehehe :)

#39 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 26 May 2010 - 21:28

nie przygasają :)
Żre to może wszystko na raz może 150 Watt, ale jak strzelę pudło to wyjdzie sporo więcej

@ Fluffy - Logic jest dobry, owszem, do nagrywania kapel. Sonara używam - jak napisałem - do obróbki MIDI, karaoke itp.
Zresztą ostatnio nawet humoru nie ma na nic więcej, tylko pobrzdąać i tyle. Za dużo spraw, trochę kłopotów i się odechciewa wszystkiego....

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#40 NishinV

NishinV
  • Forumowicz
  • 71 Postów:

Posted 17 July 2010 - 14:06

a juz myslalem ze bedzie pelno korg'zz xD | Ładne studyjko

#41 Janusz

Janusz
  • Forumowicz
  • 36 Postów:

Posted 28 September 2010 - 12:49

nie przygasają :)
Żre to może wszystko na raz może 150 Watt, ale jak strzelę pudło to wyjdzie sporo więcej

@ Fluffy - Logic jest dobry, owszem, do nagrywania kapel. Sonara używam - jak napisałem - do obróbki MIDI, karaoke itp.
Zresztą ostatnio nawet humoru nie ma na nic więcej, tylko pobrzdąać i tyle. Za dużo spraw, trochę kłopotów i się odechciewa wszystkiego....



Jestes Adrian klasycznym zbieraczem i raczej czerpiesz radośc z posiadnia i patrzenia a nie grania:-)......

#42 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 28 September 2010 - 13:00

:P

siekanę update bo się ciutkę pozmieniało :P

btw. robię robię - tylko nie wszystko się tutaj na forum nadaje celem samochwalenia :P

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#43 Armando

Armando

    Bloodislove

  • Forumowicz
  • 3,763 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Trójgród
  • Interests:fb.com/armando.photographie

Posted 29 September 2010 - 08:53

ukradne ci kiedys tego duzego parapeta :P

#44 g00fy

g00fy
  • Zaufany
  • 1,023 Postów:
  • Gender:Male

Posted 29 September 2010 - 14:09

Daj znac jak bedziesz szedl, pojde z Toba, ale ja stamtad chce tylko jedna walizke z winylami ;)

#45 Carl Rag

Carl Rag
  • Forumowicz
  • 1,227 Postów:
  • Gender:Male

Posted 29 September 2010 - 14:16

Daj znac jak bedziesz szedl, pojde z Toba

tez ide! zaklepuje edirola :D

#46 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 29 September 2010 - 14:45

był na alle za 1200 :P
Edirol :P

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#47 g00fy

g00fy
  • Zaufany
  • 1,023 Postów:
  • Gender:Male

Posted 30 September 2010 - 11:05

A tej walizki na [nie_reklamuj] nie widziales?;p

#48 Eit B

Eit B
  • Forumowicz
  • 686 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa

Posted 24 December 2010 - 19:07

dajesz update fotek!

i jakies produkcje!!! :P

Ten post był edytowany przez Eit B: 24 December 2010 - 19:07

My Beatmaking Video

#49 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 24 December 2010 - 20:13

prędzej fotki niż produkcje - "burdelik" służy zabawie a nie jakiejś ostrej walce :)

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#50 La Crosse

La Crosse
  • Forumowicz
  • 22 Postów:
  • Gender:Male

Posted 12 January 2011 - 23:34

Wszystko prawie pięknie i cacy. Tylko te komputery ;>? Nie pozwalają na po fikanie ;)

#51 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 13 January 2011 - 00:30

komp mieniony - nie jest jakiś sporo lepszy, więc może w maju będzie kolejny.

teraz jest:
Phenom 9650 - 4x 2,33 OC 4x 2,7 gHz
8gb RAM DDR2/800
mb Gigabyte
Ati Radeon HD 4350 czy 4550 - nie pamiętam
hdd 500gb + hdd 1tb

potem będzie:
i5 760 lub i7
12gb DDR3
co do reszty - zobaczymy

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#52 La Crosse

La Crosse
  • Forumowicz
  • 22 Postów:
  • Gender:Male

Posted 13 January 2011 - 12:36

komp mieniony - nie jest jakiś sporo lepszy, więc może w maju będzie kolejny.

teraz jest:
Phenom 9650 - 4x 2,33 OC 4x 2,7 gHz
8gb RAM DDR2/800
mb Gigabyte
Ati Radeon HD 4350 czy 4550 - nie pamiętam
hdd 500gb + hdd 1tb

potem będzie:
i5 760 lub i7
12gb DDR3
co do reszty - zobaczymy



Lepszy lepszy ;) procek dobry i ramu też więcej :) Dobry postęp. Jak będziesz miał tego nowego i 12 GB DDR3 to na jakim systemie to postawisz ?

Ten post był edytowany przez La Crosse: 13 January 2011 - 12:36


#53 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 13 January 2011 - 12:49

na tym który mam - Win7/64 - bo inaczej na kiego te 12gb ram?

btw. jeszcze może sie przymierzę do eksperymentu z dwiema kartami graficznymi + 4 monitory (2 duże, dwa malutkie przy kontrolerach).W tej chwili są 2x LG L226WA - 22" 1680x1050. Nie sądzę, żebym je miał zmieniać. Jeli już to może na jakieś HD+

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#54 La Crosse

La Crosse
  • Forumowicz
  • 22 Postów:
  • Gender:Male

Posted 14 January 2011 - 00:06

Monitorki dobre. Raczej nie potrzebne Ci w jakości HD, bo nie odczujesz różnicy. Raczej pomyślał bym nad monitorami co maja najmniejsze odświeżanie, żeby sobie wzroku nie psuć :D

Sprzęciku pozazdrościć moge ;)

Pozdro

#55 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 14 January 2011 - 01:28

nie HD tylko HD+ - 1920x1200

co do odświeżania- trudno, grubsze okulary będę nosić :P ale to nie jest kineskop 60Hz, że szlag trafia po minucie...

Sprzętu nie ma co zazdrościć - po prostu kilka bardziej i kilka mniej przemyślanych zakupów... kilka okazji i łut szczęścia w przypadku Z1 :)

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#56 Armando

Armando

    Bloodislove

  • Forumowicz
  • 3,763 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Trójgród
  • Interests:fb.com/armando.photographie

Posted 14 January 2011 - 09:36

[Offtopic mode on:]
nie ma hd i hd+, sa dwa rodzaje hd 1080p i 720p, te z "i" na konu pomijam
[Offtopic mode off:]

#57 Pat

Pat
  • Forumowicz
  • 574 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Pszczyna

Posted 14 January 2011 - 10:27

[Offtopic mode on:]
nie ma hd i hd+, sa dwa rodzaje hd 1080p i 720p, te z "i" na konu pomijam
[Offtopic mode off:]

[Offtopic mode on:]
HD Ready i Full HD
[Offtopic mode off:]

#58 инoгда

инoгда

    Colorscream M.D.

  • Admin
  • 9,173 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tripcity

Posted 14 January 2011 - 12:38


[Offtopic mode on:]
nie ma hd i hd+, sa dwa rodzaje hd 1080p i 720p, te z "i" na konu pomijam
[Offtopic mode off:]

[Offtopic mode on:]
HD Ready i Full HD
[Offtopic mode off:]

Full HD to tylko 1080p

[Offtopic mode on:]
nie ma hd i hd+, sa dwa rodzaje hd 1080p i 720p, te z "i" na konu pomijam
[Offtopic mode off:]

Hd odnosi sie do kazdej wyzszej rozdzielczosci niz SD. Wiec nawet 1024x786 jest HD. Dalej juz masz prefixy i suffix np. HD ready 720i i 1080i, Full HD 1080p, i wszelkie wyzsze, jeszcze nie popularne typu QFHD

#59 Armando

Armando

    Bloodislove

  • Forumowicz
  • 3,763 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Trójgród
  • Interests:fb.com/armando.photographie

Posted 14 January 2011 - 14:49

moze jakis osobny temat zalozymy? bo wszyscy w sumie mowia to samo ale nikt nie potrafi sie dobrze wyslowic :D

#60 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 14 January 2011 - 14:51

no może - bo wszyscy pierdzielą o monitorach :P

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)




Reply to this topic



  


2 Użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych użytkownikow