Jump to content


Photo
* * * * * 3 Głosów

Boo


76 replies to this topic

#1 djboo

djboo
  • Forumowicz
  • 107 Postów:
  • Gender:Male
  • Interests:www.boo.dj.ftb.pl
    www.myspace.com/djboolive4music

Posted 29 March 2008 - 12:04

Link do zdjęc:

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image


Lista sprzetu:

- Pioneer DJM 800
- 2 x Technics SL-1210 m5G
- 2 x Ortofon Concorde Nightclub-S
- Audio 8 DJ / Traktor SCRATCH
- Sony MDR-V 700
- UDG SlingBag Trolley Army Desert
- UDG CD Wallet 128 Army Desert
- Sony Vaio VGN-CS21S
- Case - Zomo T-600
- Planowanie zakupu 2 x Pioneer CDJ 2000


Mikser / Pioneer DJM 800:

Postanowiłem postawić na Pioneera ponieważ dobrze mi się gra na ich sprzęcie. 800 podobnie jak 600 ma podobny układ + kilka nowych efektów jak i 4 inne Sound Coolor FX na każdy kanał. Do tego duży wyświetlacz i dodatkowa sekcja połączona z efektami dzięki czemu każdy wbudowany efekt można dowolnie zmieniać i przekształcać. Nie widzę za bardzo z w nim wad - dla niektórych może cena, ale myślę ze warto.


Gramofon / 2 x Technics SL-1210 m5G:

Wiadomo ze Technics ma najlepsze gramofony do wszelakiego użytku, ja postanowiłem kupić te z najwyższej półki. Różnią się tylko od poprzedników brakiem zapadki i lampką świecącą na niebiesko. Dodany został też zakres pitch 8 / 16. Kupiłem gramofony ze względu na Traktor Scratch jak i dlatego ze chce rezygnować z CD na rzecz Vinyla, a połączenie go z interfejsem daje naprawdę ciekawe możliwości.
Wad ? Brak.


System / 2 x Ortofon Concorde Nightclub-S:

Wybrałem je boo gram dużo w klubach a one naprwdę się tam sprawdzają, dodatkowo lubię dodać scratch wiec dlatego S.


Native Instruments Audio 8 DJ / Traktor SCRATCH:

Nie ma sobie równych, grałem na podobnych systemach, i jak dla mnie jest najlepszy, przede wszystkim łatwość w obsłudze, program Traktor daje naprawdę duże możliwość, jest przejrzysty i czytelny, żeby np. zrobić seta nie trzeba w ogóle odchodzić od sprzętu, płyty maja specjalne rowki na końcu płyty do przesuwania listy piosenek które maja być załadowane na decki, dodatkowo ma efekty jak i licznik bpm... na razie używam PC i nic mi się nie tnie nawet przy szybkim scratchu - polecam. Wada - jak dla mnie mógłby być włącznik na Audio 8 DJ boo za każdym razem jak chce pograć musze podłączać pod USB.


Słuchawki / Sony MDR-V 700:

Grałem na różnych przed kupnem i te najbardziej mi pod pasowały. Dobrze leżą, staranie tłumią,, dźwięk przejrzysty - nic nie charczy. I przede wszystkim są głośne. Wada - łamliwość ale i tak polecam.




Ogólnie:

Gdy zaczynałem grać, grałem wyłącznie z CD, teraz wyłącznie z Vinyli i każdemu to radzę. Co do sprzętu bardzo polecam, przede wszystkim komfort pracy i przyjemność grania z ?chyba? najlepszego sprzętu na świecie połączonego z cyfrowym Audio 8 DJ daje fajny efekt. Postawiłem na jakość na nie na cenę.


Plany:

Zakup Pioneera CDJ 2000 x 2 oraz rozbudowanie domowej konsoli, boo na razie nie mam możliwości ze względu pobytu w Dublinie.


Ocena: 10/10


Slowo koncowe:

"Każdy powinien dobierać sprzęt pod siebie i nie słuchać rad innych" :rolleyes:


Ten post był edytowany przez djboo: 13 April 2010 - 16:00

LIVE 4 MUSIC
www.boo.dj.ftb.pl
www.myspace.com/djboolive4music

Mr Add
  • Mr Ad

#2 Dj_Dual

Dj_Dual
  • Forumowicz
  • 15 Postów:

Posted 29 March 2008 - 13:06

No piękna sprawa Boo :-)
Pozdrawiam

#3 jdm

jdm
  • Forumowicz
  • 746 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Szczecin
  • Interests:schranz/hardcore

Posted 29 March 2008 - 13:34

Setup ładny i sporo kasy pewnie poszło :),dziwi mnie jedno-decki w trybie battle? Wygodnie Ci sie tak mixuje? No chyba,że wolisz scratch,ale na takim mikserze? Owszem można,ale to by byo troche dziwne ;)

#4 Zariush M

Zariush M
  • Forumowicz
  • 422 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

Posted 29 March 2008 - 13:41

Setup ładny i sporo kasy pewnie poszło :),dziwi mnie jedno-decki w trybie battle? Wygodnie Ci sie tak mixuje? No chyba,że wolisz scratch,ale na takim mikserze? Owszem można,ale to by byo troche dziwne ;)

a może nie ma miejsca ? po prostu ...
cmx 3000 + vestax 002XL + Technics RP-DJ 1210 srebrne
http://www.myspace.com/zariushm
I'm gonna be Iron like a Lion in Zion !

#5 lEsIU

lEsIU
  • Forumowicz
  • 230 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Rawicz

Posted 29 March 2008 - 13:44

Stół masz starsznie nisko czy mi sie tylko wydaje ?
Mój set up: HP 700 ;-)

#6 lukasbiggie

lukasbiggie

    Jedyny Imperator Władca Porcji Lodów

  • Forumowicz
  • 693 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:modelarstwo:D

Posted 29 March 2008 - 13:48

spoko sprzęcik ;) sam mam tak ustawione gramki w trybie battle lepiej sie gra... na samym początku miałem normalnie postawione ale kumpel dj powiedział zebym spróbował grac własnie w trybie battle no i jakos lepiej sie gra...

#7 jdm

jdm
  • Forumowicz
  • 746 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Szczecin
  • Interests:schranz/hardcore

Posted 29 March 2008 - 13:52

a może nie ma miejsca ? po prostu ...


No właśnie,trzeba zainwestować jeszcze w "dobry stół",a setup ofkorz podoba się

#8 djboo

djboo
  • Forumowicz
  • 107 Postów:
  • Gender:Male
  • Interests:www.boo.dj.ftb.pl
    www.myspace.com/djboolive4music

Posted 29 March 2008 - 13:58

Napisałem przecież ze musze rozbudować "konsole" boo nie mam miejsca z przyczyn wyjazdu (wynajmuje mieszkanie i nie mam możliwości ani miejsca na poprawne ustawienie gramków jak i na wyższy stolik) ale z czasem się cos wymyśli :)
LIVE 4 MUSIC
www.boo.dj.ftb.pl
www.myspace.com/djboolive4music

#9 инoгда

инoгда

    Colorscream M.D.

  • Admin
  • 9,173 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tripcity

Posted 29 March 2008 - 15:11

zdjecia prosze wrzucic w watek, a nie tylko link do nich

#10 nanosystem

nanosystem
  • Forumowicz
  • 593 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:warszawa / skarżysko-kamienna

Posted 29 March 2008 - 16:13

masz porowanie "- Audio 8 DJ / Traktor SCRATCH" do innych sprzetow tego typu? tzn czy mozesz porownac np z serato?

Ten post był edytowany przez djglebol: 29 March 2008 - 16:26

myspace.com/nanosys


#11 Eric Trax

Eric Trax
  • Forumowicz
  • 3,307 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Rawicz/Wrocław

Posted 29 March 2008 - 16:26

co to sprzętu to fardzo fajny setup :) boo jaką muzykę grasz?


...gdy wszyscy mówią ze coś jest niemożliwe, to wtedy przychodzi Polak, który nie wie ze to jest niemożliwe i to robi...


#12 マリウッシュ

マリウッシュ

    Trance DJ

  • Forumowicz
  • 4,794 Postów:
  • Gender:Male

Posted 29 March 2008 - 16:29

Spokoj!

Polecialy wszystkie posty (lub ich fragmenty) niezwiazane z tematem i prowadzace do klutni.

#13 djboo

djboo
  • Forumowicz
  • 107 Postów:
  • Gender:Male
  • Interests:www.boo.dj.ftb.pl
    www.myspace.com/djboolive4music

Posted 29 March 2008 - 16:35

Do Johny Alex gralem tez na serato i jak dla mnie w samym graniu nie widzę za bardzo różnicy, wybralem Traktora boo sam program dla mnie jest bardziej czytelny i bardziej mi podszedl, niż czarny z białymi kółkami :)

Do Eric Trax od dziecka gram House...
LIVE 4 MUSIC
www.boo.dj.ftb.pl
www.myspace.com/djboolive4music

#14 Eric Trax

Eric Trax
  • Forumowicz
  • 3,307 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Rawicz/Wrocław

Posted 29 March 2008 - 16:37

Do Eric Trax od dziecka gram House...

wrzuć jakiegoś seta :)


...gdy wszyscy mówią ze coś jest niemożliwe, to wtedy przychodzi Polak, który nie wie ze to jest niemożliwe i to robi...


#15 T.H.N

T.H.N
  • Forumowicz
  • 85 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:północna Polska

Posted 29 March 2008 - 18:34

żeby np. zrobić seta nie trzeba w ogóle odchodzić od sprzętu, płyty maja specjalne rowki na końcu płyty do przesuwania listy piosenek które maja być załadowane na decki

...Scratch Live tez tak ma:-). Zacny setup!
Trust your dj...!!!

#16 kruku

kruku
  • Forumowicz
  • 342 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kalisz

Posted 30 March 2008 - 23:41

no zacny zacny btw ja też wole gramki jak sa w pozycji battle i btw czekam mnie wymiana cd i sie zastanawiam czy nie rzucić się na technicsy no i może na traktora,ale to ozbacze teraz po sobocie jak ten traktor sie sprawuje w warunkach klubowych... pzodrawiam.
::: djm800 ::: 2 x technics sl 1210 mk2 ::: rpdj 1210 ::: laptop samsung r60 plus (c2d 1,66;2gb;160gb;ati radeon 128mb ddr3) + native instruments traktor scratch ::: 2 x ortofon concorde digitrack set ::: reloop mixer & media trolley bag ...

www.myspace.com/officialdtr
www.soundcloud.com/officialdtr

#17 djboo

djboo
  • Forumowicz
  • 107 Postów:
  • Gender:Male
  • Interests:www.boo.dj.ftb.pl
    www.myspace.com/djboolive4music

Posted 03 April 2008 - 12:22

Dzieki za opinie - jak bede mial chwile czasu to wrzuce jakiegos seta - pozdro
LIVE 4 MUSIC
www.boo.dj.ftb.pl
www.myspace.com/djboolive4music

#18 MichaX

MichaX
  • Forumowicz
  • 157 Postów:
  • Gender:Male

Posted 04 April 2008 - 00:54

Boo, to Audio 8 DJ jest na canon'ach przyłączany? i to chyba na piątkach.

Ten post był edytowany przez MichaX: 04 April 2008 - 00:56


#19 Clarence_Kenvelo

Clarence_Kenvelo
  • Forumowicz
  • 276 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Glasgow

Posted 04 April 2008 - 18:41

Takie pytanie; używaleś już pitch 16%??

#20 djboo

djboo
  • Forumowicz
  • 107 Postów:
  • Gender:Male
  • Interests:www.boo.dj.ftb.pl
    www.myspace.com/djboolive4music

Posted 04 April 2008 - 23:24

Do Clarence_Kenvelo - tak,a czemu ?
Do MichaX - nie rozumiem o co pytasz...
LIVE 4 MUSIC
www.boo.dj.ftb.pl
www.myspace.com/djboolive4music

#21 マリウッシュ

マリウッシュ

    Trance DJ

  • Forumowicz
  • 4,794 Postów:
  • Gender:Male

Posted 04 April 2008 - 23:32

boo: popraw zdjecia.

#22 lcaise

lcaise
  • Forumowicz
  • 1,287 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Berlin

Posted 16 April 2008 - 09:18

Gdy zaczynałem grać, grałem wyłącznie z CD, teraz wyłącznie z Vinyli i każdemu to radzę.


Skoro grasz tylko z winyli to w jakim celu masz TS :) ?

Gdy zaczynałem grać, grałem wyłącznie z CD, teraz wyłącznie z Vinyli i każdemu to radzę.


Skoro grasz tylko z winyli to w jakim celu masz TS :) ?


orass

ustawienie odsłuchów tragiczne!!
www.facebook.com/lcaise.official
www.facebook.com/tanztonerecords

#23 djboo

djboo
  • Forumowicz
  • 107 Postów:
  • Gender:Male
  • Interests:www.boo.dj.ftb.pl
    www.myspace.com/djboolive4music

Posted 16 April 2008 - 10:41

Do lcaise - Mysle ze sie czepiasz - ale ok... po 1 ustawienie odsluchów jak i ustawienie gramkow w tej pozycji, wiaze sie z brakiem miejsca poniewaz jestem obecnie w Dublinie i nie mam mozliwosci "zrobienia tzw:domowej konsili"...
po 2 kupielm TS boo chce doksztalcac moje mozliwosci poprostu cwiczyc boo nie wszystko moge dostac tutaj na vinylach,zreszta narazie za malo ich mam, boo do tej pory gralem z CD... ale z czasem nadrobie:) a po 3 chcialbym ten system + vinyle, wykorzystywac w setach ktore tu gram...

Ten post był edytowany przez djboo: 16 April 2008 - 10:42

LIVE 4 MUSIC
www.boo.dj.ftb.pl
www.myspace.com/djboolive4music

#24 lcaise

lcaise
  • Forumowicz
  • 1,287 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Berlin

Posted 16 April 2008 - 23:35

w dublinie naliczyłem z 12 szopów z winylami, więc nie narzekaj ;) ;)

co do odsłuchów, to podwieś sobie te dwie kolumny od wieży [sic!] na wysokosci głowy i po sprawie!
www.facebook.com/lcaise.official
www.facebook.com/tanztonerecords

#25 djboo

djboo
  • Forumowicz
  • 107 Postów:
  • Gender:Male
  • Interests:www.boo.dj.ftb.pl
    www.myspace.com/djboolive4music

Posted 17 April 2008 - 09:40

Nadal sie czepiasz... 12 a ciekawe czy do nich wchodziles i sluchales co tam maja ?! jest 5 takich do ktorych ja chodze i wybieram muze ale uwiez tu nie maja dobrych kawalkow... sama komercja...
Aha i sam bede decydowal jak i gdzie bede mial odsluchy - ok ? Jeśli nie rozumiesz ze nie mam miejsca to twoja sprawa...
Pozdro
LIVE 4 MUSIC
www.boo.dj.ftb.pl
www.myspace.com/djboolive4music

#26 Eric Trax

Eric Trax
  • Forumowicz
  • 3,307 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Rawicz/Wrocław

Posted 17 April 2008 - 09:54

boo ja mam jeszcze jedno pytanie często używasz funkcji wyrównywania tonacji w djm800?

dwie kolumny od wieży [sic!]


tak bo odrazu każdy potrzebuje bóg wie jakiego odsłuchu

Ten post był edytowany przez Eric Trax: 17 April 2008 - 09:56


...gdy wszyscy mówią ze coś jest niemożliwe, to wtedy przychodzi Polak, który nie wie ze to jest niemożliwe i to robi...


#27 lunsive

lunsive
  • Forumowicz
  • 1,147 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Giżycko
  • Interests:gg: 1069686

Posted 17 April 2008 - 13:43

Super, naprawde piękny sprzęcik :)

nie wiem czemu sie niektórzy czepiają :P

Pioneer CDJ 1000MK2 <---> Pioneer DJM 800 <---> Pioneer CDJ 1000MK2 <---> Sennheiser HD25
Macbook Pro

http://www.myspace.com/patrick_wild


#28 kruku

kruku
  • Forumowicz
  • 342 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kalisz

Posted 17 April 2008 - 14:27

boo ja mam jeszcze jedno pytanie często używasz funkcji wyrównywania tonacji w djm800?


ja z mojej strony moge powiedzieć, że rzadko musze naprawde grubo zejść na pitchu w górę czy dół, żeby musieć tego używać, pozdrawiam.


btw jak latem kupie sobie gramofony to bedę miał prawie identyczny setup :P

a i pytanie do boo za pierwszy razem dużo się głowiłeś przy podłaczeniu traktora i ustawieniu go na kompie ?

Ten post był edytowany przez kruku: 17 April 2008 - 14:31

::: djm800 ::: 2 x technics sl 1210 mk2 ::: rpdj 1210 ::: laptop samsung r60 plus (c2d 1,66;2gb;160gb;ati radeon 128mb ddr3) + native instruments traktor scratch ::: 2 x ortofon concorde digitrack set ::: reloop mixer & media trolley bag ...

www.myspace.com/officialdtr
www.soundcloud.com/officialdtr

#29 Puszupek

Puszupek
  • Forumowicz
  • 512 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Opole

Posted 17 April 2008 - 15:11

prawde powiedziawszy to "harmonic" byl juz w 600, ale pod nazwa "pitch shifter". ja osobiscie kiedy gram na 800 to uzywam go rzadko... ewentualnie prezy nagrywaniu seta, bo na imprezie to mi to lolo, chyba, ze naprawde mocno pitchm podjade

2x Pioner CDJ 1000 mk3 == 1x Pioneer DJM 800 == Sennheiser HD 25 == Roland SP-555 + DJM 900 NEXUS

[/font][/size]

#30 jaczylibodzio

jaczylibodzio

    Addicted to house...

  • Forumowicz
  • 6,116 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Podkarpacie / Humniska

Posted 17 April 2008 - 15:43

Oj od takich rzeczy jest master tempo, no chyba ze na gramcach pocinacie. Ale to jest do dopasowania samej tonacj, czyli lekkiego podniesienia badz obnizenia tonow, zeby ladnie sie zgrywalo, a nie zeby wokal nie brzmial jak chip i dale :)
Wóda, dziwki, koks i zapiekanki...
Posted Image



Reply to this topic



  


0 Użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkownikow