Jump to content


- - - - -

Vdj + Mixer Numark Dmx 1050


13 replies to this topic

#1 Gość_Burbi_*

Gość_Burbi_*
  • Gość

Posted 17 August 2011 - 01:01

Witam

Dzisiaj probowałem zgrać mixer z VDJ i wychodzi mi tak ze muzyka gra ale nie tak jak trzeba.
-Crosfader Działa dobrze.
-Suwaki (własnie tu się zaczynają schody)
Wrzucę w kompie na Lewy deck muze to w moim mixerze muzyka gra na obu suwakach a powinno grac na lewym. Wycisze lewy suwak i pogłosze prawym leci ta sama nutka pomimo tego ze na VDJ w prawym decku niema zadnej nuty powinna być "Cisza" a tego wlasnie niema.
Wie ktoś jak to prawidłowo skonfigurowac?? Mam w laptopie 2 wejscia na mikrofon i słuchawki.

Kupiłem dzisiaj rozdzielacz:
Posted Image
Do tego podłączam 2 kable:
Posted Image
I te kable spinam do mixera Jako AUX Line i na mixerze pstryczki przestawiam z Phono na Line.
Gra tak jak pisałem wyżej.

Pomoże ktoś??

Dodam jeszcze jaką mam kartę dźwiękową :)
Posted Image

Ten post był edytowany przez Burbi: 17 August 2011 - 01:04


Mr Add
  • Mr Ad

#2 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 17 August 2011 - 08:37

"UWAGI: nie znaleziono żadnych problemów"

włącz kamerę internetową przy następnym teście :)

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#3 Stv

Stv
  • Forumowicz
  • 3,173 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wrocław | Wielbark

Posted 17 August 2011 - 11:32

a w sofcie skonfigurowałeś wyjścia? sam taki rozdzielacz nic Ci nie da, musisz zainwestować 2 pln w podróbkę karty dźwiękowej z alegro, znajdziesz bez trudu (o takiej samej fukcjonalności jak ta z laptopa)
Ironia - sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego. W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.

#4 Sachu

Sachu
  • Moderator
  • 753 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Warsaw

Posted 17 August 2011 - 11:38

+ nie ten dzial ;)

Reloop Contour Interface Edition + Denon DN-X 1500 + Allen & Heath Xone:1D + Beyerdynamic DJX-1 + Traktor 2 + Ableton LIVE


#5 Peter Madd

Peter Madd

    Beznogi Szwajcar na kucyku

  • Forumowicz
  • 1,045 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Skarżysko - Kamienna

Posted 17 August 2011 - 13:50

ten rozdzielacz powoduje ze grasz ten sam kawalek na 2 dekach. Jaka masz karte dzwiekowa?

Posted Image


#6 gmyras

gmyras
  • Forumowicz
  • 10 Postów:

Posted 17 August 2011 - 15:14

mozesz wyrzezbic jeszcze takie cos ze lewy deck bedzie gral na lewo a prawy na prawo w sofcie balans wyjscia czy cos takiego. nie wiem czy vdj takie cos potrafi.
do miksera kable smiesznie podpinasz bo na jeden kanal obie czerwone koncowki a na drugi obie biale. przez to bedziesz mial w sumie mono na obu ale bedzie dzialac tak jak chcesz.

Ten post był edytowany przez gmyras: 17 August 2011 - 15:14

Somebody was trying to tell me that CDs are better than vinyl because they don't have any surface noise. I said, 'Listen, mate, *life* has surface noise.

Setup:
2x Technics 1200 MK2, Behringer DDM4000, Technics RP-DH1200


#7 Gość_Burbi_*

Gość_Burbi_*
  • Gość

Posted 17 August 2011 - 17:57

to czyli najlepszym rozwiązaniem bd kupieniem tej karty dźwiękowej na USB tak??

#8 Stv

Stv
  • Forumowicz
  • 3,173 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wrocław | Wielbark

Posted 17 August 2011 - 18:12

zależy ile masz kasy do przeznaczenia. ale domyślam się że niewiele skoro do grania chcesz użyć jedynie miksera
Ironia - sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego. W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.

#9 Gość_Burbi_*

Gość_Burbi_*
  • Gość

Posted 17 August 2011 - 21:20

No za bardzo kasy to ja nie mam żeby kupować coś drogiego. Chce tylko jakimś sposobem podpiąć mixer do lapka i tyle :D

#10 moondancer

moondancer
  • Forumowicz
  • 973 Postów:

Posted 18 August 2011 - 14:39

Po prostu musisz mieć kartę dźwiękową tudzież interfejs audio z 4 wyjściami mono lub 2x stereo.
Np. taki ---> http://www.djshop.pl...or-audio-2.html

Sprawa jest prosta. Chcesz się bawić musisz inwestować.

Ten post był edytowany przez moondancer: 18 August 2011 - 14:39


#11 Stv

Stv
  • Forumowicz
  • 3,173 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wrocław | Wielbark

Posted 18 August 2011 - 16:10

karta z alegro za 1 pln załatwi sprawę, ale ani mi się waż zadawać potem pytania o konfigurację! bo 1000 zółtodziobów przed Tobą w tysiącu tematów o to pytał pośród naszej irytacji kilka odpowiedzi padło. poza tym wystarczy użyć myślenia, nie wiedzy ;)
Ironia - sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego. W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.

#12 seba660

seba660
  • Forumowicz
  • 27 Postów:

Posted 22 August 2011 - 11:21

Mój kumpel miał podobny problem jakieś 2 dni temu, tylko na karcie 7.1. Kupiliśmy nawet nową kartę 5.1 ale niestety nie rozwiązaliśmy problemu ponieważ virtual pokazywał tylko kanały 1/2, 3/4, 5/6, 7/8, a w przypadku karty 5.1 1/2 , 3/4, 5/6 powinien pokazać jeszcze 0. Niby liczba kanałów mono się zgadza bo karta 7.1 ma 8, a 5.1 ma 6, ale nie dało się tego skonfigurować, jeden deck mógł działać poprawnie natomiast drugi już dostawał sygnał z dwóch decków. W traktorze ustawiliśmy już normalne i działa tak jak powinno czyt. Lewy deck kanał 0/1, a prawy deck 2/3.
Najlepiej jest kupić interfejs tak jak napisał kolega moondancer.

POZDRAWIAM

#13 chrzanekt

chrzanekt
  • Forumowicz
  • 215 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Wrocław

Posted 22 August 2011 - 22:07

Owy problem z kumplem rozwiązaliśmy w 2 minuty z małym minusem ale coś za coś...

Oto ustawienie z VDJ:
Posted Image

Minusem właśnie jest tylko to że dźwięk jest mono... a kabel przerobiliśmy w ten sposób że gniazdo czincz rozbiliśmy na dwa czincze...

Ale działa ;)

Ew. karta MAYA 44 USB i po problemie.

STANTON T.80 + BEHRINGER VMX-300 USB + STANTON T.80
MIXVIBES DVS + ESI MAYA 44 USB
Posted Image


#14 moondancer

moondancer
  • Forumowicz
  • 973 Postów:

Posted 27 August 2012 - 07:50

Mój kumpel miał podobny problem jakieś 2 dni temu, tylko na karcie 7.1. Kupiliśmy nawet nową kartę 5.1 ale niestety nie rozwiązaliśmy problemu ponieważ virtual pokazywał tylko kanały 1/2, 3/4, 5/6, 7/8, a w przypadku karty 5.1 1/2 , 3/4, 5/6 powinien pokazać jeszcze 0. Niby liczba kanałów mono się zgadza bo karta 7.1 ma 8, a 5.1 ma 6, ale nie dało się tego skonfigurować, jeden deck mógł działać poprawnie natomiast drugi już dostawał sygnał z dwóch decków. W traktorze ustawiliśmy już normalne i działa tak jak powinno czyt. Lewy deck kanał 0/1, a prawy deck 2/3.
Najlepiej jest kupić interfejs tak jak napisał kolega moondancer.

POZDRAWIAM

Kurde to ja jako gowniarz w podstawówce wiedziałem jak to podłączyć. a to było tyle lat temu.... z czym Wy macie problemy!? interface audio czy karta dźwiękowa to to samo powiedzmy. tyle że ten sprzęt pro ma lepsze podzespoły i steroniki niskolatencyjne. jak masz tego szum blastera czy jakąkolwiek inną kartę dźwiękową, lub dobry interface ustawiasz sobie w tym swoim vdj deck A na kanały 1/2 a deck B na 3/4. Ludzie zacznijcie wreszcie myśleć! :D


EDIT: szumblaster pokazywał Wam dobrze kanały. jaki kanał 0? jakbyś był bardziej dociekliwy to byś ogarnął temat, że każde wyjście na tej karcie jest stereo a w sofcie sterowników konfigurujesz sobie, które wyjście co ma obsługiwać. ehhh... dzieci neostrady, zero własnego myślenia...

Ten post był edytowany przez moondancer: 27 August 2012 - 07:55




Reply to this topic



  


0 Użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkownikow