Jump to content


Photo

Stanton St100


8 replies to this topic

#1 lukasbiggie

lukasbiggie

    Jedyny Imperator Władca Porcji Lodów

  • Forumowicz
  • 693 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:modelarstwo:D

Posted 17 October 2009 - 16:53

Stanton ST100
Posted Image

Jest to mój trzeci gramofon ze stajni Stantona, wcześniej miałem T80tkę i opisanego STR8-100. Na sam początek opisze sam gramofon, bo jest co opisywać włącza się go od tyłu, tak jak resztę gramofonów Stantona
mamy Revers
Key Correction (Master Tempo)
pitch: 8%, 16% i 25%
pitch bend - jak w cd playerach
przycisk wyłączający "pitch"
line In (mały jack)
Siła ciągu to 2,2kg/cm także spokojnie można na nim już skreczować, w komplecie otrzymałem wkładkę stanton 505, na tylnym panelu mamy wyjście S/PDIF, przełącznik Phono-Line, także możemy go podpiąć jak player. Gramofon bardzo ładnie się prezentuje, myślę, że spokojnie mógłby stać w klubie. Mój ma już trochę i z tego co widzę ładnie trzyma tempo, poprzedni właścicele używali go do skreczu...

Zalety:

mocny silnik
szybki start
trzy zakresy pitcha
pitch bend
prosty a zarazem ładny wyglądMinusy:
-
Ocena: 10/10

A teraz najważniejsze, oto co udało mi się dokonać za pomocą wejścia LINE IN ;) Otóż po podłączeniu odtwarzacza mp3 pod ów wejście można za pomocą pitcha dokonywać zmiany tempa utworu... nie mozliwe? a jednak ;) wprawdzie sam system nieźle kuleje, ale nie można się temu w ogóle dziwić, ba zdaje mi sie nawet, że zmienia się tylko wartość dzwięku bez zmiany tempa :/ czyli raczej miksować za pomocą tego czegoś nie da rady... może wy usłyszycie jakąkolwiek zmianę, mi sie ciągle zdaje, że jest taka sama wartość bpm (nie mam jak sprawdzić system po przeinstalowaniu).



Mr Add
  • Mr Ad

#2 lcaise

lcaise
  • Forumowicz
  • 1,287 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Berlin

Posted 14 April 2010 - 00:14

ale jaja z tym pitchem i mp3 zewnętrznym :D !!!!
www.facebook.com/lcaise.official
www.facebook.com/tanztonerecords

#3 lukasbiggie

lukasbiggie

    Jedyny Imperator Władca Porcji Lodów

  • Forumowicz
  • 693 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:modelarstwo:D

Posted 14 April 2010 - 08:10

no jaja heh, nie wiem jak to możliwe, taki FS wersja 0.5 ;)

#4 KrisC

KrisC
  • Forumowicz
  • 652 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Miasto Włókniarzy

Posted 14 April 2010 - 18:32

wydaje mi sie ze tempo sie nie zmienia a jedynie tonacja. ale to moze tylko takie wrazenie

#5 lukasbiggie

lukasbiggie

    Jedyny Imperator Władca Porcji Lodów

  • Forumowicz
  • 693 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:modelarstwo:D

Posted 15 April 2010 - 20:00

no właśnie nie zmienia, nie wiem po co takie coś, ale powiem Ci, że najlepiej brzmi na 25% pitchu i jak widać pitch jest zamieniony, normalnie jak dajesz minus to zwalnia, a tutaj dając minus przyśpiesza (tonacja)

#6 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 15 April 2010 - 20:38

mam prośbę - jeśli miałeś Str8-100 to mógłbyś go pokrótce opisać? głównie mi chodiz o różnice w porównaniu do tej twojej seteczki.

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#7 Dry Edy

Dry Edy

    Adrian_S

  • Forumowicz
  • 327 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Trzebiatów / Szczecin

Posted 15 April 2010 - 20:42

różni się tym, że Str8 ma proste ramie


dokręcaj, kurwaaa


#8 lukasbiggie

lukasbiggie

    Jedyny Imperator Władca Porcji Lodów

  • Forumowicz
  • 693 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Kraków
  • Interests:modelarstwo:D

Posted 15 April 2010 - 20:55

one sie różnia tylko kształtem ramienia niczym wiecej, feeling jest taki sam, ciąg nie dorównuje Techowi, ale na pewno lepszy jest od T80 czy Rp4000, T80 miałem wczesniej i bez porównania, jak chcesz coś więcej to pisz na pw ;)

#9 g00fy

g00fy
  • Zaufany
  • 1,023 Postów:
  • Gender:Male

Posted 15 April 2010 - 22:14

wydaje mi sie ze tempo sie nie zmienia a jedynie tonacja. ale to moze tylko takie wrazenie

No blagam, jak DJ moze nie slyszec, ze tempo sie nie zmienia : O Toz to od razu slychac, ze jest ciagle to samo. Na logike: odpalasz kawalek przez line in i domiksowujesz cos do niego. Pitchem zmieniasz stroj utworu z placka i line in, przez co sa nadal w harmonii miedzy soba.



Reply to this topic



  


0 Użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkownikow