Jump to content


Photo

Automatyczne Wizuale


19 replies to this topic

#1 マリウッシュ

マリウッシュ

    Trance DJ

  • Forumowicz
  • 4,794 Postów:
  • Gender:Male

Posted 18 November 2007 - 21:26

Poszukuje czegos co bedzie mi wyswietlalo wizuale w klimacie AVS z winampa, tyle, ze chcialbym zeby reagowalo to na muzyke z line in. Zna ktos jakis program do tego?

----------

Heh odpowiadam sam sobie - w winampie wysarczy zrobic add url i wpisac "linein://" ;]

Ale jak ktos zna jeszcze inne programy do takich wizuali to pisac ;]

Mr Add
  • Mr Ad

#2 Kapsel

Kapsel
  • Forumowicz
  • 401 Postów:

Posted 18 November 2007 - 21:36

Poszukaj różnych wtyczek do winampa. Nie koniecznie milkdrop.dll Na stronie winampa jest pare fajnych przeróbek. Teraz ci nie powiem które, ale wiem, że są lepsze.
EDIT:
Poszukaj programu o nazwie AViS. Miał możliwość przełączania podstawowych funkcji z klawiatury.

Ten post był edytowany przez KAPSEL: 18 November 2007 - 21:39


#3 マリウッシュ

マリウッシュ

    Trance DJ

  • Forumowicz
  • 4,794 Postów:
  • Gender:Male

Posted 18 November 2007 - 21:44

z klawiatury.

Hmm.. moze sprecyzuje zastosowanie - grajac sobie w domu secika mam wieksza frajde jak na monitorze przedemna leca wizuale w rytm tego co gram ;P

#4 инoгда

инoгда

    Colorscream M.D.

  • Admin
  • 9,173 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tripcity

Posted 18 November 2007 - 22:31

wynajmij vj'a :D

#5 Kapsel

Kapsel
  • Forumowicz
  • 401 Postów:

Posted 18 November 2007 - 22:36

W sensie jest w rytm muzyki, ale w pewnym momencie możesz sobie zmienić wizuala lub zmieniają się automatycznie.

#6 dj.advanced

dj.advanced
  • Forumowicz
  • 3 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:z nienacka

Posted 11 February 2008 - 17:14

A po co Ci inny program ? Posciagaj troche dobrych wizualizacji i poprzerabiaj. Raz odstawilem fajny patent na czarnym tle lataly kontury mojej twarzy i xywa z lekkim blurem. Bardzo sympatycznie wyszlo. Wiecej wiary ;)

#7 инoгда

инoгда

    Colorscream M.D.

  • Admin
  • 9,173 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tripcity

Posted 11 February 2008 - 17:15

puszczanie dj'a na ekranie jest troszku zalosne

#8 マリウッシュ

マリウッシュ

    Trance DJ

  • Forumowicz
  • 4,794 Postów:
  • Gender:Male

Posted 11 February 2008 - 17:28

Lusterko sobie postawie :D

#9 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 11 February 2008 - 23:03

puszczanie dj'a na ekranie jest troszku zalosne

Illy - po raz kolejny, tym razem do ciebie - nie bij dziecka :D

co do wizualek - najprościej TOKYO, ale nie ma synchro - potem system Numarka - niewiele droższy od systemu Edirola (tokyo plus sterownik), ale ma o wiele większe możliwości - no i sterownik Numarka pracuje pod MIDI, więc można go użyć jako sterownik do VDJ

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#10 инoгда

инoгда

    Colorscream M.D.

  • Admin
  • 9,173 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tripcity

Posted 11 February 2008 - 23:29

po tescie jakiegos tam systemu numarkowskiego do vjki mowie - NIE!
jezu co to byl za sprzet, 2h i nie dalo sie go poprawnie uruchomic

#11 Adrian4u

Adrian4u
  • Moderator
  • 10,791 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:powiedzmy, ze Polska centralna
  • Interests:DJ / musician

Posted 11 February 2008 - 23:32

po tescie jakiegos tam systemu numarkowskiego do vjki mowie - NIE!
jezu co to byl za sprzet, 2h i nie dalo sie go poprawnie uruchomic

czasem - i to mówię na przykładzie zawalonych kompów - za dużo jest naćkanych urządzeń MIDI - ja to załatwiłem programem konfigu USB to MIDI od Korga - usunąłem zbędne i chodzi wszystko jak ta lala

Jednym pomagam, innych wcurwiam :P
Sprzęcior: trochę tego, trochę tamtego - ma grać i gra ;)


#12 инoгда

инoгда

    Colorscream M.D.

  • Admin
  • 9,173 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tripcity

Posted 11 February 2008 - 23:34

motion dive nie wymaga laptopa?

#13 kilan

kilan
  • Zaufany
  • 928 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Lidzbark

Posted 12 February 2008 - 01:14

@ glbl - A może Resolume z funkcją Chaos?? Ustawiasz sobie scene z obrazami i progam sam je pomiesza - po podłaczeniu dźwięku nawet to jakoś wygląda :)

#14 инoгда

инoгда

    Colorscream M.D.

  • Admin
  • 9,173 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tripcity

Posted 12 February 2008 - 01:21

CHaos nie reaguje na dzwiek...

#15 miszko

miszko
  • Forumowicz
  • 4 Postów:

Posted 08 July 2008 - 17:38

Koledzy.

Mam podobną potrzebę jak kolega. Potrzebuje program który sam sie będzie obsługiwał podczas gdy ja będę grał dyskotekę. Tylko zależy mi na tym aby reagował na dźwięk z mikrofony w budowanego w laptopa bądź sygnały z wejście mic in (bo takie tylko posiadam w laptopie).


A tak off top gdzie można znaleźć stronę o VJ chodzi mi o to aby poczytać o co chodzi w tym "sporcie" i jak zacząć mając tylko laptopa i projektor. Bo za tydzień grają koledzy i ja będę wolny i może spróbował bym VJ.

Ale na razie ważny jest dla mnie ten programik bo jutro mam dyskotekę.

#16 инoгда

инoгда

    Colorscream M.D.

  • Admin
  • 9,173 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tripcity

Posted 08 July 2008 - 18:40

Zatrudnij vj'a :D

www.tripzone.pl

#17 miszko

miszko
  • Forumowicz
  • 4 Postów:

Posted 08 July 2008 - 19:09

Kolego nie stać mnie na to.

Prosił bym o konkret z twojej strony bo wiem że siedzisz w tym po uszy.

#18 инoгда

инoгда

    Colorscream M.D.

  • Admin
  • 9,173 Postów:
  • Gender:Male
  • Location:Tripcity

Posted 08 July 2008 - 20:19

napisalem konkret

nie znam zadnych automatow, zreszta po co

#19 g00fy

g00fy
  • Zaufany
  • 1,023 Postów:
  • Gender:Male

Posted 08 July 2008 - 22:34

Winamp i wtyczki albo Windows Media Player. Najprostsze rozwiazanie.

#20 ArturroK

ArturroK
  • Forumowicz
  • 11 Postów:

Posted 18 January 2010 - 15:36

W sumie to podłączam się pod temat. Też mam potrzebę zmontowania sobie wizualizacji.

Szczerze to akuratnio fraktale i jakieś krzaczki nie są w moim guście. Wolałbym coś na styl: to co Armin ma w tle na tym dużym ekranie. Jak dla mnie to wygląda full wypas kosmos. Podobne takie wizualizacje (do dalszego przerobienia oczywiście) znalazłem jedynie w winampowym AVS... tyle tylko, że na windows 7 za cholerę nie jestem w stanie uruchomić na drugim ekranie tego AVS w full screenie (overlay opisywane na różnych forach i ustalanie koloru pulpitu nie działa).

Czy jest ktoś w stanie pomóc ?

Oczywiście muzyka do winampa (a zatem do wizualizatora) będzie lecieć z linein.



Reply to this topic



  


0 Użytkownik(ów) czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkownikow