Lista sprzetu:
- 2x Stanton St-100
- 1x Stanton Rm-Three
- 1x Stanton Dj Pro 2000
- 2x Sicmats Metalheadz
Gramki
A więc tak, gramki miałem już wcześniej, także wiedziałem co kupuje, mi wystarczają, jest recka na forum z tymi gramofonami. Szukałem ich bardzo długo aż wreszcie znalazłem. Stanton w Polsce jest jakby to powiedzieć mało rozpowszechniony. Powiem tak jest to gramofon pomiędzy T80 a T120 bądź między RP4000 a Rp6000 czyli Rp5000 (wyszedł takowy wiem bo kumpel takie miał) nie jest może demonem "prędkości", ale do gry technicznej bez problemu się nada. Jak widać na fotce na razie nie ma systemów, czekam na wypłatę i zakupię pewnie jakieś z "koszyczkami" na długi na razie mnie nie stać a Ortofony by się marnowały u mnie
(mówię o długich systemach powyżej 600zł za parę)
Mikser
Chciałem czegoś prostego, niekoniecznie z 3 kanałami (nie było niczego lepszego... ba za taką kasę był tylko jakiś Vestax ale nie miał pętli fx, a ja szukałem takiego z pętlą). Gdyby zachciało mi się skreczu to wystarczy wymienić fader i możemy zacząć zabawę Co do miksera to napiszę coś więcej jak tylko otrzymam systemy, ale wg mnie mikser jak mikser. Fakt trochę boli mnie, że nie ma "diod" przy kanałach i cholera wie (fakt zostaje słuch) jak głośno gra drugi "kanał"
Słuchawki
Kupione w 2008 roku, zagrały kilkadziesiąt imprez w klubach, do dzisiaj grają O.K ale jak tylko dostanę umowę na czas nieokreslony to zakupię jakieś z wyższej półki Nie mówię, że te są złe. Dla mnie wystarczają grają O.K przy dłuższym graniu i % można zmienić na mono i jest spoko
(jak mam za dużo wysokich tonów to nie mogę grać). No, ale pewnie je zmienie. Zawsze marzyłem o Technicsach i tak pewnie zostanie.
Poprzedni sprzęt:
- 2x Stanton T80
- Stanton St100
- Stanton Str8-100
- Stanton m.202
- Stanton C.324
- Numark DXM09
- Denon DN-S1000
-